Contact:

Audrey MARTIAT

|

+32 492 89 68 46

|

vorming@croixrouge-jette.be


Welke reflexen moet je hebben als er een ongeluk gebeurt op straat of thuis? Wat zijn de juiste acties om te ondernemen? Hoe ga je om met een panieksituatie? Hoe kunt u fouten vermijden die, gezien de omstandigheden, dramatische gevolgen kunnen hebben?

Opleidingen in Jette :

Het Europees certificaat Eerste Hulp

In 15 uur leert u basistechnieken voor eerste hulp door deel te nemen aan gesimuleerde ongevallen.
Tijdens de cursus wordt u voortdurend geëvalueerd en als u actief deelneemt, ontvangt u een certificaat dat een jaar geldig is.
> Lees meer

Eerste hulp supplement

In 18 uur consolideert u uw basisopleiding kennis en leert u nieuwe vaardigheden. Aan het eind van de cursus zal een theoretisch en praktisch examen worden afgelegd om na te gaan of u voldoende kennis hebt verworven. Als de beoordeling succesvol is, krijgt u een certificaat dat 5 jaar geldig is.
Het certificaat eerste hulp biedt ook de mogelijkheid om lid te worden van de reddingsdienst van het Rode Kruis.
> Lees meer

Voor het rijbewijs

De opleiding eerste hulp als onderdeel van het rijbewijs heeft alleen betrekking op personen die geslaagd zijn voor hun theorie-examen in Brussel en hun voorlopig rijbewijs hebben aangevraagd na 01-11-2018. Deze mensen moeten zich inschrijven via de website  https://eerstehulpopweg.brussels or  eerstehupopweg.brussels

Andere mensen zullen zich op enkele uitzonderingen na niet op de site kunnen registreren:

  1. U hebt al een buitenlands rijbewijs en vraagt een gelijkwaardig rijbewijs aan.
  2. Je hebt je theorie-examen vóór 01-11-2018 gehaald, maar je hebt je voorlopig rijbewijs niet vóór die datum opgehaald.
  3. U bent geslaagd voor uw theorie-examen vóór 01-11-2018, maar u heeft gekozen voor de 30-uurs cursus en beschikt dus niet over een voorlopig rijbewijs.

Voor deze uitzonderingen moet de betrokkene een onlineformulier invullen. De uitnodiging om lid te worden van het platform en de online training te volgen zal hem/haar per e-mail worden toegestuurd nadat is geverifieerd of hij/zij in aanmerking komt (dit zou niet meer dan 48 uur mogen duren).

Op de website is ook een FAQ te vinden:  https://eerstehulpopweg.brussels

Als u nog steeds geen antwoord op uw vragen vindt, kunt u altijd bellen naar het opleidingscentrum op 02/512.11.45

NL